Ridderturneringer

Ridderturnering 1279

En ridderturnering var en konkurrence, hvor adelige i middelalderen udviste styrke og mod i en række discipliner, f.eks. dystløbet, hvor rytterne galopperer mod hinanden med fældet lanse for at ramme hinanden- da det var ridderturneringer, der gennemførtes for fornøjelsens skyld, var det sjældent , at der blev redet til døden- til gengæld søgte man at bryde sin lansespids på modstanderens skjold. Til minde om slaget ved Næstved 1259 afholdtes en ridderturnering i 1279 i Næstved.

Velkommen til Næstveds middelalder!
Der er gratis adgang.

Falkeshow

Falconia

Det er med stor stolthed og glæde, at vi i år kan præsentere et Falkeshow. Vi får nemlig besøg af den fantastiske tjekkiske falkonérgruppe ”Falconia”, som demonstrerer brugen af falke, som var meget populær i middelalderen blandt adelen.

Falkene blev brugt til at jage andre småfugle og dyr- så Falken var altså et våben, ikke et jagtbytte. Det skal vi se på Turneringspladsen ved to shows – et om lørdagen den 15. juni kl.15.00  og et om søndagen den 16. juni kl.13.00.

”Falconia” har 8 falke med til festivalen -samt  riddere på heste og væbnere selvfølgelig – og sikkert også en stor hund eller to. Gruppen har også på festivalpladsen et stort åbent telt, hvor man kan se de flotte, majestætiske fugle.

Lige som ved ridderturneringen vil der være en speaker , der følger showet og fortæller om  historie, m.m.– og vi har sørget for at det foregår på dansk!

Velkommen til Næstveds middelalder!
Der er gratis adgang.

Ridderlejre

”Equites Gloriae” hedder den svenske gruppe (ledet af danskeren Joakim Løvgren), der laver ridderturneringen for os- der er 6 heste og ryttere (riddere) og et antal væbnere.

De og Falconia har lejr ved Ostenfeldt stiftelsen, hvor man komme forbi og høre om forberedelser til ridderturneringen.

Konferencier er som sidste år den strålende historiefortæller Kaare Johansen. Glæd jer til spektakulære og medrivende oplevelser!

Se program